2018 sausio 4

NAUJIENOS

Oficialiai startuoja asociacijos narių registracija

Mieli sportininkai,

Praėjo keturi mėnesiai nuo Nacionalinės sportininkų asociacijos (NSA) pirmojo susirinkimo. Tikimės, kad tąkart patikėjote mūsų idėjomis ir kantriai laukėte žinių. Viskas vyko kur kas lėčiau nei tikėjomės – užtruko NSA įstatų keitimas, kitos procedūros. Tačiau net ir tada NSA steigėjai stengėsi dalyvauti sporto visuomenės gyvenime, įsigilinti į kai kurias opias sporto problemas – susitiko su Švietimo ir mokslo ministerijos kancleriu, prezidentas J. Kinderis dalyvavo naujojo Kūno kultūros ir sporto įstatymo pristatyme Seime.

Priminsime, kad jau veikia mūsų asociacijos internetinė svetainė www.sportininkuasociacija.lt. Čia visi kartu dalinsimės asociacijos naujienomis, o, svarbiausia, turime forumą, kuriame galėsime diskutuoti apie aktualias mūsų problemas, sieksime teisingiausių jų išsprendimo būdų. Išgirsti visų nuomonę ir ją susisteminti padės elektroninis balsavimas. Informacijos priėjimas forume bus diferencijuojamas atskiroms grupėms – svečiams, asociacijos nariams, Vykdomojo komiteto nariams, Atstovų tarybos nariams, Visuotiniam narių susirinkimui, asociacijos pripažintoms sporto šakų grupėms.

Labai prašome šią žinią kuo plačiau perduoti savo sporto šakų atstovams. Kol kas esame tik saujelė entuziastų, norinčių suvienyti įvairių sporto šakų atstovus ir kartu kurti sporto ateitį, tačiau kiekvieno Jūsų tapimas asociacijos nariu stiprins mus.

Taip pat prašome socialiniuose tinkluose pasidalinti nuoroda į asociacijos svetainę: www.sportininkuasociacija.lt. Lauksime Jūsų idėjų ir pasiūlymų dėl tolesnio svetainės ir forumo veikimo.

Labai svarbu, kad kartu bandytume bent iš dalies pakeisti sudėtingą šiandieninę sporto situaciją, todėl labai laukiame Jūsų indėlio visais mums rūpimais klausimais! Iki greito!

Nuoširdžiai,

Nacionalinės sportininkų asociacijos steigėjai

P.S. Norėdami bent kiek paskatinti naujų narių atėjimą, turime ir pirmąjį partnerių pasiūlymą – NSA nariams

„S-Sportas“ parduotuvės savo produkcijai suteiks 20-50 procentų nuolaidą.

Kontaktai:

info@sportininkuasociacija.lt

Asociacija pradėjo žygius pas valdininkus

Nacionalinės sportininkų asociacijos atstovai – Justinas Kinderis, Marius Paškevičius ir Brigita Virbalytė – šiandien lankėsi pas Švietimo ir mokslo ministerijos kanclerį Tomą Daukantą.
Dviejų valandų susitikime buvo aptartos šiandieninės šalies sporto aktualijos ir problemos. Kancleris T. Daukantas supažindino su šiuo metu derinamu Kūno kultūros ir sporto įstatymo projektu. Tikimasi, kad šis įstatymas bus priimtas jau šioje Seimo pavasario sesijoje. Tačiau sporto visuomenė dar gali teikti pasiūlymus ir pataisas. Kancleris užsiminė ir apie Nacionalinio sporto centro idėją. Toks centras tarsi atkurtų reorganizuotą Lietuvos olimpinį sporto centrą (LOSC).

Nacionalinės sportininkų asociacijos atstovai išsakė savo nerimą dėl susidariusios sudėtingos sporto situacijos, kai nuo šių metų už sportininkų rengimą atsakingos sporto federacijos. Dauguma jų tam neturi pakankamai žmogiškųjų resursų, vis dar nėra išspręstas trenerių ir medicinos personalo įdarbinimo federacijose klausimas.
Per susitikimą kancleris T. Daukantas tikino, kad ir ateityje lauks Nacionalinės sportininkų asociacijos pasiūlymų ir idėjų.

Apie J. Kinderio savanorystę žiemos olimpinėse žaidynėse rašo tarptautinė olimpiečių asociacija.

Lietuvos sportininkai kuria asociaciją: nori savo žodžio sporto valdyme

2017-ieji baigiasi ir Lietuvos sporto pasaulis skaičiuoja per šiuos metus iškovotus medalius, iškilusius talentus ar į elitą vėl sugrįžusius atletus, tačiau pačius sportininkus labiau kausto nerimas dėl ateities. Nuo Naujųjų metų naikinamas Lietuvos olimpinis sporto centras, todėl atsakomybę už sportininkų rengimą privalės perimti pakankami laiko pasirengti tam neturėjusios sporto federacijos. Šioje situacijoje sportininkų nuomonės niekas net nepaklausė.

Apskritai, sportininko sąvoka kaip atskiras vienetas neegzistuoja Lietuvos sporto įstatyme. Problemų integruojantis į visuomenę turi ir profesionalias karjeras nutarę baigti sportininkai.

Asociacijos idėja gimė bėgant

Siekis suvienyti įvairių sporto šakų atstovus, jų teisių gynimas ir atstovavimas interesams, siekis būti išklausytiems bei išgirstiems, siekis praskaidrinti šalies sporto institucijų veiklą – tai vieni pagrindinių naujai įsteigtos Nacionalinės sportininkų asociacijos tikslų. Šios asociacijos idėjos autorius ir laikinasis prezidentas – Justinas Kinderis. „Norint, kad mechanizmas gerai dirbtų, visos jo dalys turi gerai veikti. Taip ir sporte. Čia ir sportininkas, ir treneris, ir funkcionieriai, ir finansiniai ištekliai, viskas, turi dirbti kartu. Norime, kad visos sporto institucijos mus pripažintų, norime jose turėti savo atstovus“, – teigė 30-metis penkiakovininkas.
2017-ieji baigiasi ir Lietuvos sporto pasaulis skaičiuoja per šiuos metus iškovotus medalius, iškilusius talentus ar į elitą vėl sugrįžusius atletus, tačiau pačius sportininkus labiau kausto nerimas dėl ateities. Nuo Naujųjų metų naikinamas Lietuvos olimpinis sporto centras, todėl atsakomybę už sportininkų rengimą privalės perimti pakankamai laiko pasirengti tam neturėjusios sporto federacijos. Šioje situacijoje sportininkų nuomonės niekas net nepaklausė.